Şubat 09, 2012, 12:14:56 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yalancı 12.bölüm  (Okunma Sayısı 177 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lutuf veli
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 24, 2009, 23:23:50 ÖS »

Çocuklar her zamanki gibi evde kalmış,yemekten sonra Ceyhuna gitmiştik...Ceyhun kapıda karşıladı Çelen`le ...Ara uzayınca gidip gelmelerde daha bir sıcak oluyor karşılamalar...Babamın bir sözü vardır hep kulaklarımda(Tatlı gel oğlum tatlı)bu olsa gerek...Hanımlar oturup konuşurken,koklaşıp öpüşürken biz de bilgisayar odasına gittik Ceyhunla,hem yeni belgeseli konuşmak hem de biraz sohbet etmek için erkek erkeğe...Öyle ya yarın cuma,her hafta sonu çekimlerimiz olmakta...
-Bu hafta sonu nereye gideceğiz,belli mi,dedim.
-Valla,Üstadlar bilir.Emmi,İrfan uğradılar bu gün de bir şey söylemediler.
Emmi ,
diye kasdettiği okulumuzun emekli öğretmenlerinden İyi bir Türkçü ,iyi bir araştırmacı edebiyat öğretmeni yaşı atmışı geçmiş ama maşallah benden dinç...Dağları ,ormanları aşarken yaşın getirdiği problemler dışında sıkıntı çekmeyen bir seyyah,gezgin...
Üstad ise,yine okulumuzun halen çalışan edebiyat öğretmenlerinden,birlikte çalıştığımız,emmiden belki birkaç yaş küçük ama emmi kadar dinç olmayan...Emminin tabiriyle;Yakup ağa...Onunda bir hikayesi var yeri geldiğinde bahsedeceğim.
Emmi yazar,Üstad araştırır bilgi toplar,Ceyhun kameraya çeker.Bense çekeni ve araştıranı,yazanı çekerim.bir nevi kamera arkası...İyi bir ekip oluşturmuştuk sonuçta...Bu yıl Kocakurt da katılmıştı aramıza...O da tarih danışmanlığı ve ulaştırmadan sorumluydu... Giden yıl bir belgesel hazırlamıştık okulumuzun adına...İki cd den oluşan ve oldukça ilgi çekmişti bu belgesel yaklaşık ikibin adet çoğaltmış okulumuzun imkanlarıyla ve okula gelir elde etmiştik...Bir plaket verildi ilçemizin o günkü kaymakamı tarafından kültüre yaptığımız hizmetlerden dolayı ekibimizin tüm üyelerine...O gazla şimdi ikincisini,üçüncüsünü hatta dördüncüsünü yapıyoruz... yani bu yıl üç tane belgesel birden hazırlıyoruz....Yine okulumuz adına kendi sponsorluğumuzla....Geçen hafta bu belgesel çekimleri için gittiğimiz yerde rafting denemesi yapmıştık ve de üç kamerayla çekim yapmıştık...Ceyhun Voyıcır marka bota binmiş,ben profosyonel kamerayla...Emmi uzaktan,kocakurt ise finiş anını çekmiştik...Hem turizme bölgeyi açmak hem de belgeseli ilginçlendirmek adına...Ceyhun bu çekimlerde birkaç kez suya girmek zorunda kalmış ve eriyen kar sularıyla köpüren bu çayda donmuştu...Kendi ifadesiyle,D.... dondu diyordu...Ama seyredince çekimleri bir çak yapmıştı mutluluktan.Değmişti kısaca yorgunluk ve donmayı çekimler...
-Hadi bu belgeslin habercisi raftingi Youtube atalım dedi.
-Yahu ben bu gavur sitesine üye de oldum ama yabancı dil yok atamıyorum.
-Ben atarım, dedi Ceyhun.Uğraştı sonra biraz ...düzenledi ,kesti biçti ve nihayet bir kısa bölüm yükledi siteye...Bu arada çaylarımız da gelmişti.Çayları yudumlarken,
- Ceyhun havada güzel biraz dışarı çıkalım gezelim mi...
-Olur tabi,neden olmasın.Zaten hanımlar kendi aleminde,ben de sıkıldım .Biraz gezelim kendimize geliriz...Nihayet birinci aşamasını başarmıştım,hanımı ve Ceyhunu huylandırmadan dışarı çıkmıştık biraz gezeceğiz diyerek...Ya ikinci aşamasında ne yapacaktım...Ceyhunu nasıl ekecektim...Ekmek tabiri kabada olsa yaptığım ya da yapacağım buydu...Oda bir şeyler sezinliyor ama ne sorabiliyordu ne de ben anlatıyordum...En güzeli anlatmaktı belki fakat sırrını söyleme dostuna misali bu konuda ketumdum dostlarıma karşı bile....Şehre doğru yürürken ,bir yandan da sohbet ediyorduk belgesel hakkında... Tam vakfın önüne gelmiştik.
-Hadi vakfa çıkalım bir çayını içelim Kadir başkanın.Hem bu günlerde ortam iyice ısındı...Başkan da ortama ayak uydurmak zorunda kaldı,biliyorsun.
-Evet duydum ,başkanda adaymış galiba...
-Gerçi kendisi aday olduğunu dillendirmiyor ama ,biz aday olmasını istiyoruz.Seçeceğimiz kişi, okumuş aydın olmalı.Hem de güvenilir ,kirlenmemiş vatana ve vatandaşa faydalı insan olmalı .Bizim amacımız ve isteğimiz bu .İnşallah Ankara`dakiler de bu kıstaslara uygun birini aday gösterir...Beklentimiz isteğimiz idealimiz bu...
-Var mı ki öyle biri...demişti ve gülmüştü Ceyhun...Bu arada merdivenlerden yukarı çıkmaya başlamıştık...İçerden gürültü,şamata geliyordu...Anlaşılan yine bir batak partisi vardı...İçeri girdiğimizde tahmin ettiğimiz gibi...Beden eğitimi öğretmeni Göksu hoca ile PTT müdürü Muharrem bey şakalaşıyordu...Anlaşılan yine yenilmişti müdürüm...Selam verip başkanın odasına girniştik.içerde Kadir başkan,komşu ilçenin eski belediye başkanı abla dediğimiz Melahat hanım ve belediye başkan adayımız doktor kozan bey derin mevzulara dalmışlar,nasıl iktidara geliriz muhabbeti yapıyorlardı...Bizi görünce sohbete ara verdiler,hoş geldin faslından sonra Melahat hanım(ablası);
-Hoş geldin ozan hocam,keyifsiz görürüm seni...Bir sıkıntımı var...
-Yok be ablası,okul ev siyaset...Yorgunluk işte...
-Haklısın,sizin işinizde zor Allah için....
-Hiç sorma sayın reisim,ama ne yaparsın biz görevden kaçamıyoruz...Alıştık birilerini sırtımızda taşımaya...sakın alınmayın,sözüm meclisten dışarı...Kadir başkan da biliyor gerçi bizler çalışıyoruz bu partiyi uyandırmaya ,zirveye taşımaya ama birileri benlik kavgasında...Sahi sizin ilçe ne alemde...
-Aynısı be hocam,orda da küçücük ilçede de her partiden gerek belediye başkanlığına,gerekse milletvekilliğine onun üstünde aday var...Hatta sana bir ilginçlik anlatayım bir aileden üç aday var her biri bir partide...Traji komik bir durum...Artık seçim bir rant kapısı oldu....
-Haklısın ablası,ama seçim yaklaştıkça çekilir bir çoğu...ittifaklar artar...girer rayına sonuçta...Demokrasi bu değil mi...
-Yok hocam yok,bunun adı demokrasi falan değil resmen curcuna...Hem biliyorsun bizim partide ön seçim yok...Genel başkan seçecek,bir takım kıstaslarla milletvekili adaylarını...
-Evet o da ayrı bir sıkıntı...Seksen bir ili genel başkan nasıl tanıyacak ve seçecek...bu da bir sakatlık değil mi...
-Öyle aslında ama,onun da kendine göre haklı tarafları var...İşte sizin ilçeniz durumunu görüyorsunuz aylar önceden kendi adamlarını delege yazmadı mı sayın parti başkanı...şimdi bu delegelerle seçime gidilirse kimin seçileceği belli değil mi...Bunları konuşurken bir yandan da kafamda nasıl edipte Ceylanıma bir uğrasam diye düşünüp duruyordum kiiiKadir abinin dışarı çıktığını gördüm...Ablasından müsade isteyip ben de çıktım dışarı...Onunla konuşmak için....

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!