Şubat 08, 2012, 01:39:03 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ŞİİR VE BEN  (Okunma Sayısı 394 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
suyumbüke
Ziyaretçi
« : Kasım 24, 2007, 01:39:36 ÖÖ »

Yıllar önce şiir yazmak istedim .Kendiliğinden kaleme süzülmüş duygularımı yazıp büyüklerime gösterdim.Onlarda kaabiliyetim olduğunu ancak çalışmam gerektiğini söylediler.(Belki de beni incitmek istemediler)Bende şevkle çalışmalarımı sürdürdüm.
        Biliyordum ki;bir ağacın meyva vermesi için bile emek harcanır; çapalanır,aşılanır,budanır, vs.... Benim de çalışmam çok çalışmam gerekiyordu. Ancak daha sonra gördüm ki;benim sözlerim nekadar kifayetsiz,ne kadar ben olmaktan uzak; bana ait olmaktan uzak.....Üzüldüm.
        Güldesteler yaptım defterler dolusu, kitablarımı şiirlerle süsledim.Yahya Kemal,Nihal Atsız, Ahmet Haşim, Ümit Yaşar.....vs..vs.. Çünki hayatımın her anında şiir olmalıydı, şiirle yaşamalıydım.
         Tabiki hayatın gerçeklerini görene kadar!
         Şimdi şiir yok mu hayatımda ? Elbette var,fakat; üzgün, buruk ve sessiz.......

Kadınların Türk Şiir'inde neden sayı itibariyle az olduğunu hiç düşündünüz mü?
not:İşaretlemelerde yetersiz olabilirim,affınıza sığınıyorum. Muhabbetle..
yalnızkurt
TÜRKÇESİ.NET
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2007, 10:29:08 ÖÖ »

Ne güzel ifade etmişsiniz. Samimi ve şairane...
"Kadınların Türk Şiir'inde neden sayı itibariyle az olduğunu hiç düşündünüz mü?"
Doğrusu düşünmedim efendim ve fakat, şiir adeta bir sancıyla doğar. Erkekler doğum sancısından bihaberdir ve bu 'insan doğuran' sancıdan mahrumdur. Zaten hassas ve zerafet timsali kadına 'annelik' kazandıran ulvi sancıdan gayrı bir de şiir sancısı yüklemek haksızlık olurdu gibi geliyor bana. Zaten kadın evvela teyakkuz halinde hissiyat yüklüdür ve bunu bir şekilde ifade eder. Erkek ise mesela en insanî durum olan ağlama ihtiyacını bile adeta saklamak, ertelemek tabiatındadır. O zaman, erkek için şiir bir imkandır. Belki bunun için şiir daha çok erkekler için mümkün olmuştur.   Gülümseme
suyumbüke
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2007, 14:52:00 ÖS »

Hem nazikane düşünceleriniz hem de alakanız için çok teşekkürler........
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!