Şubat 08, 2012, 01:33:41 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SEVGİLİ KALBİM  (Okunma Sayısı 239 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ASYACAN
TÜRKÇESİ.NET
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 25, 2008, 22:29:37 ÖS »

‘’Genetik’’ okurken bir bilgiye rastladım ve  beni  etkilediği için  bunu sizinle paylaşmak isterim. Belki bu bilgiye bir çok kez rastlamışımdır ancak ben buna ‘’algıda seçicilik’’ diyorum zira ‘’kalbimle ‘’ ilk kez bu kadar yakından birbirimizi fark ediyoruz.

Kalp bize Yaradan’ımızı hatırlatan, hayatımızın yegâne varlık kaynağı olan müstesna organlarımızdan biridir; aynı zamanda yaradılışındaki fevkâladeliği  görüp  O yüce Yaradan’a iman etmemek mümkün mü?

İnsanın göğüs boşluğunda iki ciğerin arasına ve korunması için göğüs kemikleriyle çevrelenmiş  muhteşem organ…Esâsen ona organ demek bile nasıl sığ kalıyor, zira onunla yaşıyor ve hayatımızı onunla sürdürüyoruz.Hissettiğimiz her şey sanki ondan bütün vücudumuza sirâyet ediyor.

Bilim adamları her ne kadar yaşadığımız, hissettiğimiz her şeyin beyinden kaynaklandığını söyleseler de bana göre her şeyin kıvılcımı burada; sadece yumruğumuz büyüklüğünde olan ‘’kalbimizde’..
    Gelelim beni etkileyen tarafa ; Yüce Yaradan insanı yaratırken  bütün virüs, bakteri, vs mikroptan arınmış olarak yarattığı tek organ…Nasıl mânâlı değil mi? Diğer bütün organların bir bakteri florası var buda tabii ki kendilerini korumak için,fakat ‘’kalbin’’ böyle bir özelliği yok ,o bütün mikroplardan uzak tutulmuş, sadece steril bir zarla kaplanmış(mikroplar yaklaşmasın diye) büyük güç tarafından..

Sevgili Peygamberimiz:

"Bir kimse, günah işlediği zaman kalbinde siyâh bir nokta hâsıl olur. Eğer tevbe ederse, o leke silinir. Tevbe etmeyip tekrar günah işlerse, o leke büyür ve kalbin tamamını kaplar, kalb, kapkara olur.Demişlerdir.

Başka bir kelâmında ise:

"Su değdiği zaman, demirin paslandığı gibi, kalbler de (günah yüzünden) paslanır." Orada bulunanlar, "Kalblerin cilâsı nedir yâ Resûlallah" dediler. Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdu ki: "Ölümü çok hatırlamak ve Kur'ân-ı kerîm okumaktır.

Ancak şunu söylemek gerekiyor ki elbette benim düşüncem böyle; biz böyle bir mucize olarak yaratılmış uzvumuzu  nasıl hor kullanıp onu kirletiyoruz.Yaradan’ın tertemiz yaratıp göğüs boşluğumuza yerleştirdiği bu her şeyin ilk uğrak yerini  nasılda kirletiyoruz.
her şeyi kirletip yok ettiğimiz gibi…
 Ümid edelim ki, bu kutlu Kadir  Gecesi’nde Yaradan Kalblerimizin bize ait olan kirliliğini siler..
Bu vesile ile Kadir gecenizi de  Yaradan mübârek eylesin…
Bunun ‘’edebi’’ yanını elbette size bırakıyorum. Göz kırpan

Hâyâl, olmadan yaşanmaz ki..Hâyâllerimdesiniz..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!